70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників



70 років відділяє нас від тих днів, коли Україна була звільнена від фашистських загарбників. Та скільки б не пройшло років і десятиріч, ми завжди будемо звертатися до тих історичних подій, що знаменують перемогу життя над смертю, розуму над безумством, гуманності над варварством.
28 жовтня в читальній залі районної бібліотеки для студентів професійного ліцею пройшла година пам’яті «А пам'ять священна…». Присутні мали змогу поспілкуватися з ветеранами Великої Вітчизняної війни (Магула Х. В., Мироненко В. Ф., Трушников - голова ОО «Честь»), які поділилися спогадами про ті страшні роки війни. Сподіваємося, що події     70-річного минулого, пам'ять про мільйони загиблих у Другій світовій війні та тисячі жертв нинішньої агресії політики російської влади, змусять керівництво РФ вдатися до реальних кроків, які б сприяли виведенню військ з окупованої території, припиненню вогню, врегулюванню ситуації на Донбасі і в Криму.
На завершення заходу учасники і гості мали можливість переглянути документальний фільм «Визволення України», ознайомитися з документами розміщеними на книжковій виставці «Шляхами мужності і слави».
Низько схиляємо голову перед тими, хто проявив мужність на фронтах, у партизанських загонах, у тилу ворога, які пройшли крізь пекло концтаборів і полону, перед живими і тими, що вічним сном сплять у степах, лісах і парках рідної землі.
Вам, сивочолі, вклоняємось до землі! Бажаємо міцного здоров’я, щастя і благополуччя та віри в майбутнє рідної нашої України.