Вечір пам’яті і скорботи «Пам'ять. Скорбота. Єднання»

          В літописі українського народу є сторінки, котрі засвідчують невмирущу славу, мудрість, працьовитість, високу духовність наших попередніх поколінь. Але є сторінки всенародного болю, який з плином часу не затихає. Він пронизує наші серця і пам'ять, б’є на сполох, нагадуючи про жертви голодоморів та політичних репресій.

          22 листопада вся Україна й весь світ вшановуватимуть пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 років. Районна бібліотека долучилася до цієї дати провівши масовий захід: вечір пам’яті і скорботи «Пам'ять. Скорбота. Єднання» для студентів базового медичного коледжу (кер. Пойда Н І). Запрошені: начальник Хустського районного управління юстиції Олег Ярославович Зейкан, голова Хустської міськрайонної Ради ветеранів України Іван Миколайович Білич. Працівники районної бібліотеки зробили короткий екскурс у ті події, наголосили, що ці історичні події повинні стати надбанням нинішніх і майбутніх поколінь. Саме їм належить винести з них серйозні уроки та не допустити повторення подібних людських трагедій. Всі присутні та гості заходу мали змогу переглянути документальний фільм «Голодомор, ми пам’ятаємо», ознайомитися з фото та архівними документами, розміщених на  книжковій виставці-реквієм «Свіча пам’яті», біля книжкової виставки зроблено огляд літератури.

Голодомор приніс не лише страждання та мученицьку смерть. Голодомор приніс на українську землю страх, який досі живе серед нас. Лише правда про геноцид українського народу і пам'ять про кожного невинно убієнного може увільнити націю від цього важкого спадку. Сьогодні ми маємо для себе чітко зрозуміти головного, неперехідною цінністю для нас усіх є власна держава.

Україна та світ схиляють голови у скорботі. Ми не забули. Ми пам’ятаємо. Закликаємо всіх небайдужих людей, усіх хто поділяє біль і скорботу українського народу обєднатися в слові і молитві за Україну і поставити свічку віри і надії.