День пам'яті жертв Голодомору


Памяті мільйонів українських людей, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським тоталітарним режимом 1932 – 1933 р. р., пам’яті тисяча українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі після найбільшої трагедії ХХ ст., присвячено вечір – реквієм «Запали свічку пам’яті», який пройшов напередодні цієї сумної дати – Голодомор 32- 33 р. р. в районній бібліотеці для студентської молоді. З болем і сумом говорилося про генофонд українського народу, непоправно підірваний Голодомором 1933 року. Читальна зала стала в цей день Храмом Духовності, Храмом Скорботи і Пам’яті.









В річницю пам’яті жертв Голодомору студенти вшанували світлу пам'ять хвилиною мовчання, мали можливість переглянути документальний фільм «Голодомор. Ми пам’ятаємо!» та книжкову виставку – реквієм – фото «Свіча пам’яті».




            







          Україна і світ схиляють голови у скорботі. Ми не забули. Ми памятаемо. Закликаємо всіх людей доброї волі, усіх хто поділяє біль та скорботу українського народу, запалити свічку за душі тих кого забрав Великий Голод 82 роки тому. Вічна їм пам'ять!