«Давно війна уже минула, лишила спогади сумні»

День перемоги – одне з найвизначніших свят для України та для кожного з нас. Воно символізує перемогу добра над злом, майбутнього над минулим, життям над смертю.
Цей день єднає людей проти агресії та війни, символізує прагнення до миру і процвітання.
Друга світова війна – одна з найбільших трагедій XX ст.. Це трагедія не українського, не європейського, а світового масштабу.

         Свято Перемоги – це наша пам'ять і велична слава. Тому ми і шануємо його як найрідніше, найсвітліше і найдорожче свято. Воістину, наша Перемога – всенародна, і всі ми – спадкоємці свободи, вибореної потом, кров’ю і життям дідів – прадідів.
         Відзначаючи 71 річницю Перемоги над нацизмом у другій світовій війні в стінах районної бібліотеки для студентів медичного коледжу проведено вечір – зустріч з ветеранами Другої світової війни «Давно війна уже минула, лишила спогади сумні» ( Іванов І.С. та Магула Х.В.)

         Молодь уважно слухала ветеранів які ділилися спогадами про ті буремні страшні роки війни, запевнили. Що молоде покоління повинно вшановувати пам'ять тих, хто лишився живий і зробили все необхідне, щоб подібне лихо ніколи не повторилося. Студенти мали можливість переглянути документальний фільм «День історії. Правда про внесок України у перемогу». Ознайомилися з виставкою – спогад «1939 – 1945. Ніколи знову»
          Давно відгриміли залти війни, суворий час Другої світової війни став надбанням історії. Але не вмерла слава тих днів, ніколи не зітреться в нашій пам’яті велич народного подвигу.


         Дорогі ветерани! Прийміть у цей передсвятковий день побажання міцного здоров’я, добробуту, довгих років життя, родинного затишку і вічного миру.