«Конституція України : наш спільний крок до майбутнього»,


             24 червня у приміщенні районної бібліотеки відбувся круглий стіл на тему: «Конституція України : наш спільний крок до майбутнього», приурочений до Дня Конституції України. 





              День Конституції України – державне свято нашої країни, яке святкується щорічно. Конституція увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України. Її найвища юридична сила, верховенство права, політична, економічна та ідеологічна багатоманітність — фундаментальні засади, на яких ґрунтується сьогодення і вибудовується майбутнє українського народу.
У день проведення круглого столу у читальній залі зібралися  представники
 районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,  громадських організацій, мешканці Хустщини. 




              Розпочався захід з виступу  «Конституція, як гарант прав і свобод» заввідділом обслуговування районної бібліотеки Орінчай М.Ф. У роботі круглого столу взяли участь працівники Хустського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги. Виступи учасників торкалися дуже широкого спектру питань, пов’язаних з Конституцією та верховенством права в Україні. Тема круглого столу викликала великий інтерес у присутніх. Вони активно долучалися до обговорення та ставили доповідачам запитання. Наводили приклади із своєї практики. Упродовж усього дня, це вже стало доброю традицією, працювала тематична виставка «Конституція України в контексті сучасності», підготовлена працівниками бібліотеки. Захід завершив перегляд документального фільму «Конституція нашої Батьківщини» та чудова пісня про Україну.