Свіча пам’яті

      В ці скорботні для української нації дні, коли кожен українець запалює свічки пам'яті у районній бібліотеці відбувся вечір-реквієм "Схилімо голови в скорботі", присвячений Дню пам’яті жертв голодомору.
      Працівники бібліотеки нагадали студентам Хустського професійного ліцею про трагічні для всього українського народу події 1932-33 років, коли від голоду вимирали цілі села. . У залі бібліотеки представлено виставку-спомин «Свіча пам’яті». 
      Присутні на вечорі вшанували хвилиною мовчання пам'ять жертв страшного лихоліття та запалили свічки - пам’яті, переглянули документальний фільм «Голодомор. Ми пам’ятаємо». Ведучі закликали молодь 25 листопада приєднатися до всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті», у якій беруть участь мільйони українців.
      Минають роки, десятиліття, але трагедія 1933 року бентежить серця людей, і тих, кого вона зачепила своїм чорним крилом, і тих, хто народився після страшних років. Вона завжди буде об’єднувати всіх живих одним спогадом, однією надією, сподіванням на те, що подібного горя і страждань ніколи не зазнає людина.
Пам’ятаймо, щоб не допустити трагедії у майбутньому – не можна забувати про минуле.