Гірчить Чорнобиль крізь роки...

           26 квітня. Аварія на Чорнобильській АЕС…Уже 31 рік поспіль ця фраза змушує світ із жахом згадувати одну з найбільших техногенних катастроф ХХ ст.м в історії людства, що сталися в ніч з 25 на 26 квітня 1986 року. Фатальні вибухи на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС назавжди змінили долі сотень тисяч людей. 

       

          Вшановуючи пам'ять жертв Чорнобильської трагедії та віддаючи шану учасникам ліквідації наслідків катастрофи, для студентів медичного коледжу (Пойда Н.І.) в районній бібліотеці пройшов вечір-вшанування «Дзвони Чорнобиля душу тривожать…». Працівниками бібліотеки проведено літературно-музичну композицію про ті страшні події 1986 року, коли відлік часу став далеко не мирним, а бойовим і аварійним. Під час заходу були використані документальні матеріали: відео зйомки наслідків трагедії одразу після вибуху та багато років потому. Також увазі присутніх презентована книжкова виставка-огляд «Чорнобиль: загублений світ».    




Для учнів ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 (Ковач Н.В.) пройшов поетичний реквієм «Німа печаль на вустах України…», під час якого присутні читали вірші присвячені цій події.



 



          Наш земний уклін, довічна вдячність усім тим, хто, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю. Священна пам'ять про всенародний подвиг ніколи не зітреться з історії людської, не згасне у віках.
         Чорнобиль - це наш одвічний біль, і ми повинні робити все для того, щоб люди, які пройшли це пекло, не були забуті ні в державі, ні в нашому краї.