Всесвітній день контрацепції

Починаючи з 2007 року за ініціативою міжнародних організацій так чи інакше пов'язаних з проблемами планування сім'ї, почав відзначатися «Всесвітній день контрацепції».
Поширення знань з питань контрацепції залишається актуальним. Важливе формування у молоді безпечної статевої поведінки, відповідального батьківства, зацікавленості у збереженні репродуктивного здоров’я. 



Цими днями на базі Закарпатського базового державного медичного коледжу пройшли заходи, які привернули увагу громадськості до проблем репродуктивного здоров`я молоді - майбутнього української нації загалом та матері і дитини зокрема. Організували та провели день контрацепції  Сливка Оксана Іванівна (заступник директора з навчально-практичної роботи), Ростока Валентина Олександрівна (викладач педіатрії) та студенти коледжу. 

                                                      


   Цікаво та змістовно пройшли лекції на тему підліткової контрацепції та профілактиці дошлюбних зв`язків.  Студенти підготували яскраві презентаційні матеріали та продемонстрували документальні фільми.


     До цього інформаційно-просвітницького заходу долучилися працівники районної бібліотеки. Ними були представлені: книжкова виставка, багаточисельні брошури, флаєри та листівки про репродуктивне здоров’я, засоби контрацепції та проблеми планування сім’ї.







      Студенти коледжу прийняли участь у акції «Збережи життя» серед молоді міста, що дає змогу багатьом майбутнім матерям зробити правильний вибір і зберегти життя їхнім дітям.


Всесвітній день контрацепції — це не одноденна акція, а цілеспрямована робота, яка ставить мету формувати більш відповідальне відношення підлітків різної статі один до одного, зменшити число випадків вагітності до часу досягнення соціальної і статевої зрілості, запобігти абортам в підлітковому віці, знизити ризики зараження хворобами, що передаються статевим шляхом; зміцнювати здоров’я матері і дитини; забезпечити більшу доступність відповідних медичних та соціальних служб по збереженню репродуктивного здоров’я.