Вічний день Злуки

Україно, соборна державо,
 сонценосна колиско моя.
Ще не вмерла і не вмре твоя слава
завойована в чесних боях!...
Є дати, що визначають долю нації. 22 січня відзначатимемо одне із державних свят – День Соборності України. День, коли у 1919 році було проголошено Акт возз’єднання українських земель у єдину державу. День єдності, це нагадування нам про те, що ми сильні і можемо бути такими, якщо обєднаємося навколо національних – рідних для нас цінностей.
Це історичне свідчення того, що незламний дух та незборимість людської гідності й самоповаги мають чи не найбільшу значимість у творенні життя свого і свого народу.
Саме цій даті і був приурочений захід, що пройшов днями у районній бібліотеці – читацька конференція «Вічний день Злуки», для студентів професійного ліцею.



 








   
Працівниками бібліотеки проведено історичний екскурс у ті дні, що відбувалися 22 січня 1919 р. в м. Хуст та м. Києві, переглянуто фільм: «Акт Злуки УНР та ЗУНР», «День Соборності України» та презентовано книжкову виставку «Україна навіки соборна».
 













Сьогодні, як ніколи, потрібна наша єдність, розсудливість, мудрість, щоб зберегти соборність на землях України і соборність у наших душах. Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних бійців, навіки залишатиметься непорушною!