Гірчить Чорнобиль, крізь роки, гірчить

      Вже 32 гірких літ ми живемо у післячорнобильській ері, під знаком зловісної зірки, у чорному болі.  Чорнобиль став зловісним знаком найсильніших саморуйнівних дій людини. Мирний атом в одну ніч став лютим ворогом, невидимими променями забираючи людські життя.
      26 квітня в пам’яті українського народу  це день чорнобильського лиха, болю, диму, перестороги. І забути це, чи викреслити із нашої пам’яті - неможливо.













       Тож, цій даті і приурочено відеоекологічну годину«Гірчить Чорнобиль, крізь роки, гірчить», яка пройшла  у стінах районної бібліотеки для студентів професійного ліцею  ( кер. Липчей Ю. О) де працівники районної бібліотеки ознайомили присутніх про ті страшні дні 1986 року та з виставкою-реквієм «Чорнобиль: загублений слід», вшанували  всіх померлих на  Чорнобильській АЕС хвилиною мовчання, мали змогу переглянути документальний фільм «Чорнобиль. Катастрофа». На завершення працівник читальної зали здійснила коментований перегляд документів, представлених на книжковій виставці-реквієм.
    Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Ще довго, будемо відчувати на собі наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…