Дебальцеве - 2015

У ці дні Україна знову відчуває біль у серці, який пов’язаний з одним місцем нашого, пoлитoгo кров’ю, Донбасу… Дебальцевого.
Битва за Дебальцеве є однією з ключових подій у протистоянні України російській агресії. Вона мала значні як військові, так і політичні наслідки. За весь час оборони Дебальцівського плацдарму загинули 136 та понад 330 військовослужбовців отримали поранення, багато потрапило в полон. Частина з них досі вважається зниклою безвісти. Приблизно 30% техніки знищено противником.
У зв'язку з п’ятою річницею виведення українських військ із Дебальцевського плацдарму в Хустській районній бібліотеці проведено відео годину «Бій за Дебальцеве-2015». Присутні згадали жахливі події лютого 2015 року, вшанували пам'ять полеглих хвилиною мовчання, переглянули фільми: «Хроніка боїв за Дебальцево», «Хоробрі серця» та ознайомилися з книжковою виставкою «Дебальцеве».



                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           


  
Вічна шана героям, загиблим та нашим землякам, які поклали своє життя, захищаючи незалежність і майбутнє нашої Батьківщини. Пам'ять про них завжди житиме у наших серцях!