«Скажи насильству. НІ!»

Насильство в сімї – це не лише українська біда, а проблема світового масштабу. Але в Україні жінки, діти і люди похилого віку страждають від домашнього насильства набагато частіше ніж можна собі уявити. Загальна кількість злочинів і адміністративних правопорушень повязаних з насильством у сім’ї є більшою ніж усі більші злочини взагалі.

         






            В рамках щорічної Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства» в районній бібліотеці проведено годину спілкування: «Скажи насильству. НІ!» за участю управління соціального захисту населення Хустської РДА, Хустського районного центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді, районної бібліотеки та волонтерами медичного коледжу для студентської молоді. В ході спілкування студентська молодь ознайомилася з причинами виникнення насильства та їх наслідками. Переглянуто документальний фільм «Історія домашнього насильства», ознайомилися з викладкою буклетів «Скажи насильству. СТОП!», «Мій улюблений світ без насильства», «Сімя без насильства» та їх розповсюдження серед громадськості.


        






          І безумовно, подолання такого негативного явища, як насильство в родині, можливе лише за умови обєднання зусиль і державних органів та установ і громадських організацій та кожного громадянина. І кожен з нас має сказати «Ні ! Насильству в нашій родині».