9 листопада – День української писемності та мови.

Традиційно, до Дня української писемності та мови, в читальній залі районної бібліотеки пройшли святкові заходи. Цього разу ми запросили на свято учнів   ЗОШ №1 (викладач Калинич О.Ф.). Юні мовознавці прийняли участь у годині української мови «Мелодійна українська мова - чарівний, навік коштовний скарб». Разом з бібліотекарями учні здійснили екскурс у минуле, простежили розвиток писемності, дізналися про те, який величезний внесок вніс у розвиток української писемності та культури Нестор Літописець і за що його називали «батьком української історії».





Цьогорічне святкування доповнили документальний фільм та мультимедійна презентація, викладка документів, які розкрили нові факти про витоки нашої мови, її місце серед інших слов'янських мов, походження і розвиток.

Про роль слова в житті людини, про її багатство, різноманіття і безмежні можливості розповіла філолог української мови і літератури Калинич О.Ф.


Приємно, що молоді захід сподобався. Адже хлопці і дівчата отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатися багато нового з історії її виникнення.