Бібліотека як складова туристичного простору

      Нині все більш популярним на теренах краю стає зелений сільський туризм. Ще півстоліття тому цей вид відпочинку набув поширення в Європі, й тільки порівняно недавно почав розвиватися й у нас. Головною його перевагою є те, що він дарує можливість побачити красу Закарпаття, його культуру, багату флору й фауну. І з кожним роком наша влада розвиває зелений туризм, а міські жителі все частіше їдуть відпочивати подалі від мегаполісів і метушні та приїжджають до нас.   
      Клімат, культура, природа й різноманіття ресурсів робить зелений туризм на Закарпатті улюбленим видом відпочинку не тільки серед населення України, а й для іноземців. Сьогодні на  Хустщині можна зустріти гостей із Польщі, Німеччини, Словаччини, Італії та навіть Японії.
       Заклади культури району також  долучаються до цієї діяльності. У книгозбірнях району почали оформлятись туристично-інформаційні  центри ( ТІЦ), де можна ознайомитись з туристичною Хустщиною.


     На базі районної бібліотеки розпочато тренінг «Бібліотека як складова туристичного простору» для клубно-бібліотечних працівників району з  питань вивчення стану, проблем та перспектив розвитку сільського зеленого туризму .