Акт Злуки – символ єдності та соборності незалежної України

«Віднині зливаються в одно віками відділені одна від одної частини України — Галичина, Буковина, Закарпаття і придніпрянська Україна — в одну Велику Україну. Сповнилися відвічні мрії, для яких жили й за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна Республіка. Віднині український народ, звільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об’єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної незалежної Української Держави на добро і щастя українського народу», — пролунало 22 січня 1919 року на Софійському майдані в Києві. Сьогодні ми відзначаємо 100-ту річницю об'єднання України в єдину державу - проголошення Акта Злуки. 
День 22 січня 1919 р. був одним із найпрекрасніших моментів нашої непростої, нерідко трагічної історії, назавжди залишившись у пам'яті українського народу як свято Соборності України.
До цієї дати в Хустській районній бібліотеці для студентської молоді та користувачів бібліотеки проведено годину історичної пам’яті « Акт Злуки – символ єдності та соборності незалежної України» та презентовано  книжкову виставку «Соборна наша Україна», яка експонується в фойє РДА з 17 січня 2019 року.










Соборність - це наше священне надбання. 
Ідея, піднята мов прапор 100 років тому, сьогодні знаходиться в наших руках. 
Вона повинна жити вічно і вічно передаватися вперед. 
Ми - одна нація. Одна Батьківщина. Одна Україна.