Пам’ятаємо. Перемагаємо.

       8 та 9 травня в Україні, так само як у світі, відзначаються Дні пам’яті та примирення, присвячені пам’яті жертв Другої світової війни.

      Ці дні присвячені тим мільйонам людей, чиє життя було обірвано насиллям світового масштабу,– усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах і тим, хто побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

      Хустська районна бібліотека щороку вшановує пам'ять про тих, хто віддав своє життя за рідну Україну. До Дня пам’яті та примирення та до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні наша книгозбірня презентує книжкову виставку «Пам’ятаємо. Перемагаємо». Матеріали, представлені на виставці, розкривають історичну правду про всесвітню трагедію, змальовують образи героїв Другої світової війни. І хоч ми сьогодні не обслуговуємо читачів,  в зв'язку з карантинними заходами, проте хочемо онлайн ознайомити всіх бажаючих з книгами, які висвітлюють цю трагічну частину історії і знаходяться  у нашій бібліотеці. А після карантину ви зможете ознайомитись з ними ближче та перечитати їх.

         Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане… Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні непідвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

  Доземний уклін живим захисникам нашої Батьківщини і вічна пам'ять загиблим...

Слава Україні!

Героям слава!