Вечір-реквієм "Скорботна свічка пам'яті"

Голодомор став страшною трагедією для українського народу. В історичній літературі немає одностайності щодо причин голодомору 1932 – 1933 років. Радянська історіографія заперечувала існування голодомору, а мільйони селянських жертв називала вигадкою націоналістів.


Суть цієї події вражає жорстокістю і цинізмом. Деякі свідки трагедії, які пережили голод згадують - Голодомор був страшніший за війну тому, що на війні ти бачиш свого ворога та, якщо його не перемагаєш, швидко помираєш.
Напередодні вшанування 80-річчя  пам’яті жертв Голодомору  21 листопада у фойє райдержадміністрації працівниками районної бібліотеки було проведено вечір – реквієм «Скорботна свічка пам’яті». В приміщенні було оформлено розгорнуту книжково-ілюстративні виставку «Свіча пам’яті».
На вечір було запрошено голову Хустської райдержадміністрації Якубця В.Ю., керівника апарату райдержадміністрації Любка В.В. начальника відділу культури і туризму Пилипця І.В., головного спеціаліста відділу культури і туризму Дзяпко С.В., завідувача сектору туризму Янюка В.В., студентів базового медичного коледжу та Карпатського інституту підприємництва університету «Україна».
Зі вступним словом «Злочин проти нації» виступила – завідувачка відділу обслуговування районної бібліотеки Орінчай М.Ф., а літературно-музичну композицію «Наш нестихаючий біль» провели працівники бібліотеки.


Для присутніх було продемонстровано фільм «Голодомор. Ми пам’ятаємо!» та танець дітей зі свічками дитячого танцювального колективу «Фрістайл», керівник Караба І. М.  Також виступив Продан І. М. доцент кафедри історії української мови і літератури Карпатського інституту підприємництва університету «Україна» та студенти університету. На закінчення присутні запалили свічки та вшанували хвилиною мовчання невинно убієнних.