«Криниця національної гідності і свободи»


18 листопада 2015 року в Хустській районній бібліотеці проведено годину гідності «Криниця національної гідності і свободи», приурочену Дню гідності та свободи. Своєю присутністю студенти, викладачі та учасники заходу вшанували пам'ять загиблих на Майдані, мали змогу пригадати хронологію листопадових подій 2013 року,  про трагічну загибель Героїв Небесної Сотні спостерігаючи за кадрами документального фільму «Революція гідності», коли, об’єднані поривом духа, люди встали за волю. Перегляд кадрів найбільш знакових етапів революції поєднувалися з виступами  працівників  бібліотеки.
                                        

 Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні. Захід, приурочений річниці Революції гідності пройшов в атмосфері співпереживання, не залишивши байдужим жодного присутнього у залі.
                           Учасники заходу мали змогу переглянути фотовиставку-стенд «Зима, що нас змінила» розгорнуту в читальній залі.



Небесна сотня вже  другий рік молиться за Україну. Ми молимося за них, а вони сподіваються, що нам вистачить віри. Віри в себе. І пам’яті – про ті небесні сотні, якими українська земля пожертвувала за право бути. Минулих холодної зими, тривожної весни, бентежного літа і кривавої осені нам судилося зрозуміти: «Не забудемо», адже українці відправили не одну сотню героїв у небесний легіон – і тому не мають права їх забути.