16 днів проти насильства

         Впродовж останніх років з 25 листопада до 10 грудня  на території України проходить акція « 16 днів проти насильства» . Метою акції  є привернення уваги громадськості до проблем  насильства в сім'ї, протидії торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми, та забезпечення  рівних прав жінок і чоловіків.
        В рамках щорічної Всеукраїнської акції « 16 днів проти  насильства» в районній бібліотеці
оформлено книжкову виставку – застереження: «Я хочу жити в світі без насильства», проведено  бесіду - лекцію: «Зупини насильство – обери щасливе майбутнє» з  працівниками  районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді  Драгула  Н.Ю. Довганич Я.В., тренінг «Скажи насильству  СТОП» та відео - лекторій « Сім'я – простір без насильства» з працівниками відділу координації суб’єктів , що надають соціальні послуги та НДО у справах сім'ї та дітей» Фречка Л.С..   Переглянуто документальні фільми:  «Історія домашнього насильства», « 16 днів проти насильства».  Працівниками бібліотеки проведено вуличну акцію з розповсюдженням буклетів з волонтерами медичного коледжу серед громадськості: «Стоп насильству».

       І безумовно, подолання такого негативного явища , як насильство  в родині, в школах,  можливе лише за умови об'єднання  зусиль різних громадських організацій та кожного громадянина. І кожен з нас має сказати: «НІ! Насильству в нашій родині».