"Державність, демократія, реформи"


9 вересня ми відзначаємо 25 річницю створення «Народного руху України за перебудову», який у кінці 80 років минулого століття очолив боротьбу українського народу за незалежність та демократію
            Завдяки потенціалу членів організації були прийняті засадничі акти української держави: Декларація про державний суверенітет України, Акти про проголошення незалежності України, а також закони, необхідні для розбудови країни. Уперше за всю історію України нам вдалося здобути суверенітет мирним шляхом. Зброєю було слово - вагоме, вільне, правдиве, мовлене українцями, які заслужили авторитет своїм життям та вчинками.

            У читальній залі районної бібліотеки проведено інформаційну годину «Державність, демократія,реформи» для користувачів нашої книгозбірні. Організовано книжкову виставку – екскурсію «Народний Рух України – сучасна політична партія в Україні». Зроблено інформаційний прес – дайджест, та переглянуто документальний фільм «Перебудова, Народний Рух України».
            Усі учасники масового заходу дійшли до думки,  що для нас , як і для 
В. Чорновола, Україна понад усе. І лише залишаючись разом, в єдиному демократичному моноліті, ми можемо вистояти в цій нелегкій для нас війні.