Карпатська Україна

      Кожного року березневі дні нагадують нам про славу та трагедію Карпатської України навесні далекого 1939 року…
      15 березня…  Ця дата не в календарі виділена,а в душі закарпатців. Цим числом кожна весна особлива над Тисою- загостреним болем. Бо є на березі тієї річки, поблизу Хуста,поле,з якого березневого дня 1939 року в її води стікала кров найвірніших, і найвідданіших синів свого краю-борців за його незалежність і волю…
      Цій даті і приурочено читацьку конференцію «Карпатська Україна:спогад і переживання», присвяченій 76 річниці Карпатської України,  що пройшла в читальній залі районної бібліотеки.
      Співорганізаторами заходу виступили: працівники районної бібліотеки (ОрінчайМ Ф) та студенти професійного ліцею (Липчей Ю О)
      Був зроблений історичний екскурс у ті незабутні дні 1939року (працівники РБ). З доповіддю «Карпатська Україна в контексті українського державотворення»-виступив викладач історії Липчей Ю О.
       Цікавими були і доповіді студентів-учасників конференції.
       На завершення конференції учасники і гості мали можливість переглянути документальний фільм  «Карпатська Україна 1939р» і ознайомитися з документами,які розміщенні на книжковій виставці-спомин  «Карпатська Україна: кров пролита за свободу»

       Хоча з тих часів пройшло 76 років,проте резонанс подій березня 1939року не вгасає,а в памяті людей продовжують зберігатись імена карпатських січовиків,які поклали свої молоді життя на вівтар свободи і незалежності,повторивши подвиг безсмертних героїв Крут.