Мова кожного народу неповторна - і своя…

    21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають міжнародний День рідної мови.

    Для кожної людини її мова – найкраща, найзворушливіша. Це – загальновідома істина. Мова – неоціненний скарб народу, найголовніший літопис його життя. Це не просто засіб людського існування, це те, що живе в наших серцях, – наша сутність, первозміст нашого буття. Рідна мова для кожної людини є важливим елементом культурної свідомості. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

  

  З нагоди Міжнародного дня рідної мови в читальній залі Хустської центральної бібліотеки зібралися шанувальники рідного слова (учні ЗОШ І-ІІІст. №1, викл. Калинич О.Ф.) на мовознавчий захід «Мова кожного народу неповторна - і своя…». Присутні довідалися про історію відзначення свята.

    Поезії, які лунали на заході, розкрили для читачів барвистий світ українського слова, його велич та силу. Юні декламатори показали свої здібності у конкурсі та  показали гарні знання з рідної мови під час мовознавчої вікторини. Впродовж заходу демонструвались цікаві відео, лунали чарівні мелодії.
 

    До уваги читачів бібліотеки представлена книжкова виставка «Мова – духовне багатство народу».

Тож, любімо, поважаймо, збагачуймо нашу неповторну, самобутню мову!